Haber

Kılıçdaroğlu: Saraylarda oturmak gibi bir düşüncem yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü bulunmaktadır. O alçakgönüllüdür. Oraya gideceğiz

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milliyetçi yabancıya değil ülkesine hizmet eder. Milliyetçi kendi ülkesine yatırım yapar. Londra’ya gittik orada video çektik. Bütün mahalleyi en lükse kapattılar. londra mahallesi hepsi lüks içinde oturuyorlar benim haberim yokmu gittiler new yorkta 35 katlı gökdelen yapmışlar kemal bey onları görmez sanıyorlar önlerinde konuştum Ben o gökdelene harcanan parayı son kuruşuna kadar indirip bu millete vereceğim.Onun için beşli çeteler ‘Kılıçdaroğlu’nu nasıl kandırırız? Bu adam cumhurbaşkanı olmamalı…” Bunun için her türlü iftirayı atıyorlar. Benim böyle saraylarda oturmaya hiç niyetim yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü var. Mütevazı. “Oraya gideceğiz. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet ediyor. Onlara taraftar, Kemal Bey’e vatandaş var. Kalbim seninle. Sana hizmet edeceğim,” dedi.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Afyonkarahisar’da düzenlenen mitinge ittifak üyeleri Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile katıldı. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

AFYON’DA 42 BİN GENCİYE İLK KEZ OY VERECEĞİM SÖZÜ: “KAFALARINI HİÇBİR ZAMAN VURMAYACAĞIM”

“Sevgili gençler, ilk sözüm size. Afyon’da ilk kez oy kullanacak gençlerin sayısı 42 bin 362 kişi. Demokrasiden yana mısınız? Adaletten yana mısınız? Adaletten yana mısınız? adaletten yana kulların hakkını savunanlardanmısın o zaman senden bir söz istiyorum demokrasiye haktan hukuka oy vereceksin söz benimde sana sözüm var Asla başınızı eğmeyeceğim.

“GÖRECEKSİNİZ, KPSS’E GİRECEKSİNİZ, İŞİ KİM KAZANDIRACAK. BEN KİMSENİN HAKKINI YİYEMEYECEĞİM”

Gençler, çok acılar çektiğinizi biliyorum. Anne ve babaların çocuklarını ne kadar sıkıntılı koşullarda okula gönderdiklerini biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsun, işsizsin. Yıllardır iş bulamıyorsun. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bunu yeterince biliyorum. Röportaj hakkınız var. Ben de bunun farkındayım. Bütün bunları çözeceğiz. Göreceksiniz KPSS’ye gireceksiniz, kim kazanırsa o işe başlayacak. Kimseye kölelik hakkı vermeyeceğim. Bundan emin olmanı istiyorum.

“DEVLET TAŞERON ÇALIŞTIRMAZ. DEVLET İSTİHDAM PERSONELİ. ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER PERSONEL ÖĞRETMEN ÇALIŞTIRMAZ”

Neden işsiz kaldığımı biliyor musun? Afyon’da Türkiye İş Kurumu’na başvurup iş arayanların sayısı ise 30 bin. 30.000 kişi işsiz. Bu da resmi. Bunun çözülmesi gerekiyor. Bundan paniğe kapılmamalısın. Sözleşmeli çalışanlar… Buraya geleceklerdi, izin vermediler. Çünkü taşeronlar, ekip sözünü onlara ilk kez söylediğimi biliyorlar. Birine takım verdiler, diğerine vermediler. Unutmasınlar, izin vermediler. Sen gelmedin ama kalbim seninle. Size kadroyu vermek üzereyiz. Devlet taşeron çalıştırmaz. Devlet ekip üyeleri istihdam ediyor. Ücretli öğretmen çalıştırmaz, kadrolu öğretmen istihdam eder. Sözleşmeli öğretmenler çalışmıyor. Bunların hepsini çözeceğiz. Kemal Bey geliyor. Kimse unutmaz.

“AFYON BELEDİYESİNİ BİZE VERDİĞİNİZ ANDAN İTİBAREN BU EVLERİN NE KADAR HIZLI YAPILDIĞINI GÖRECEKSİNİZ”

Kentsel dönüşüm var, çok uygun olduğunu biliyorum. Bir grup toplantısında gündeme getirdim. Mısır Mahallesi’nde daha çok fakir ve düşük gelirli insan var. Kentsel dönüşüm yapacağız diyorlar. Seni bir yere götüreceğiz. Sana bir ev yapacağız ama onu alacak paran bile olmayacak. Geleceğim. O evlerin hepsini biz yapacağız ve o evlerde insanlar huzur içinde yaşayacak. Göreceksin. Alım gücüne göre fiyat belirleyeceğiz. Ayrıca bir şey daha… Afyon Belediye Başkanlığı’nı bize teslim ettiğiniz andan itibaren bu evlerin ne kadar çabuk yapıldığını göreceksiniz. Burası aynı zamanda muhteşem bir turizm merkezi olabilir. Çünkü yer altı kaynakları bunun için son derece uygun. Belediyeyi bize vereceksiniz, beş yıldızlı otellerin nasıl arttığını göreceksiniz.

“SİZLERDEN SÖZLERİNİ TUTAN, SÖZÜNÜ YERİNE GETİREN VE İKTİDARA İZİN VERMEYEN SİYASİLERE OY VERMENİZİ İSTİYORUM”

Sana geldiler, dediler. Hızlı treni getiriyoruz. 2013’te temelini attılar. 2015’te bitecek dediler. 2018’de bitecek dediler. O da geçti. Şimdi 2025’te bitireceğiz diyorlar. Bir şey var… Halka gerçekleri söylemeyene mi oy vereceksiniz? Halkı kandıranlara mı oy vereceksiniz? Sizden sözünün arkasında duran, sözünü yerine getiren ve sözünün geçmesine izin vermeyecek siyasetçilere oy vermenizi istiyorum. Afyon aslında şanlı bir tarihe sahiptir. Burası aynı zamanda eğitim merkezidir. Afyon kan kaybetti. Afyon’a göç başladı. Bu yerin büyümesi gerekiyor. Kavşakların merkezinde daha verimli büyümesi gerekiyor. Bunun için yol bellidir. İttifakı destekleyeceksiniz.

“ATATÜRK’ÜN ÇANKAYA KONAĞI VAR. DÜRÜST. ORAYA GİDECEĞİZ”

Şeker fabrikasını sattılar. Personelin bir kısmını işten çıkardılar. Söz veriyorum, o şeker fabrikasını tekrar satın alıp Afyon halkının hizmetine sunacağız. Sattılar, düzelteceğiz. Afyon işe yarayacak. Görmek. Özelleştirmeden 34 yıl sonra Türkiye yurt dışından şeker ithal etti. Allah aşkına şeker, arpa, buğday, yem, gübre ithal ediyorlar. Yabancılar ülkeyi beslemeye başladı; bir de tafralı dolaşıp biz milliyetçiyiz diyorlar. Milliyetçiliğini bırak. Milliyetçi vatanına hizmet eder, yabancıya değil. Milliyetçi kendi ülkesine yatırım yapar. Londra’ya gittik ve orada bir video çektik. Londra’nın en lüks mahallesinde bütün mahalleyi kapattılar. Hepsi lüks içinde yaşıyor. Onları tanımıyor muyum? Gidip New York’ta 35 katlı bir gökdelen inşa ettiler. Kemal Bey’in onları görmeyeceğini düşünürler. Gökdelenin önünde konuştum. O gökdelene harcanan parayı son kuruşuna kadar getirip bu millete vereceğim. Yarım kalmış yetimin hakkını korumak benim için bir şeref görevidir. O yüzden 5’li çeteler Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız diyor. Bu adam cumhurbaşkanı olmamalı. Bunun için her türlü suçlamayı yapıyorlar. Böyle saraylarda yaşamaya hiç niyetim yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü bulunmaktadır. O alçakgönüllüdür. Oraya gideceğiz. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet ediyor. Onlara taraftar, Kemal Bey’e vatandaş var. Kalbim seninle. sana hizmet edeceğim

“CUMHURİYETİN 100. YILINDA GÖRECEKSİNİZ. TÜM KÖY OKULLARINI AÇACAĞIZ. 100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASINI YAPACAĞIZ. KÖYLER KEYİFLİ OLACAK”

Cumhuriyetin 100. Yılında göreceksiniz. Bütün köy okullarını açacağız. 100 bin öğretmen atayacağız. Göreceksiniz köyler şenlenecek. Köylerde sadece öğretmenler olmayacak. Köylerde veteriner hekimler de olacak, teknik servisten mezun olanlar da orada olacak. Ziraat mühendisi olacak, tekniker olacak. Devletten aylık maaş alıp hizmet edecekler. Aşılar, toprak analizleri yapılacak. Kırdan kente göç olmayacak. Kırsalda çalışan tüm kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Böylece kırsalda çalışan hanım sigortam yok demeyecek. Zamanı geldiğinde emekli olacak. Aile ek sigortasını da getireceğiz. Elimizi vicdanımıza koyalım. Hiçbirimiz bir çocuğun yatağa aç girmesini istemeyiz. Ay gelince ne yapalım diye düşünmek istemiyoruz. Sana bir şeref sözüm var. Hiçbir çocuk aç yatmayacak. Hiçbir hanenin elektriği ve doğalgazı kesilmeyecek. Asgari fiyatın altında geliri veya geliri olmayan tüm hanelerin bir kadın banka hesabı olacaktır. Düzenli olarak aylık depozitolar oraya yatırılacaktır. Hangi aileye ne kadar sosyal destek verilmesi gerektiğini sosyal güçlendirme ve güvenlik uzmanları belirleyecektir. Kimseye ihtiyacı olmayacak. Bugüne kadar yapılan tüm yardımları sistemli ama insan onurunu koruyacak şekilde gerçekleştireceğiz. İktidara geldiğimizde bu yasa ilk üç ayda çıkacak yasalardan biri olacak.

“RAPOR YAYINLANDI. DEPREM OLURSA 60 OKUL YIKILACAK. OĞULLARIMIZ HASAR GÖRECEK. BU RESMİ TESPİT EDİLDİ. NEDEN YAPMIYORLAR?”

Çocuklarınız var, okula gidiyorlar. 60 okul var. Deprem güçlü değil. Raporu var. Rapor yayınlandı. Bir sarsıntı olursa 60 okul yıkılacak. Çocuklarımız enkaz altında kalacak. şimdi soruyorum Bu resmi olarak düzeltildi. Neden olmasınlar? Beş kişilik çeteler söz konusu olduğunda, her şeyi yaparlar. Para yok? para var Ama parayı kime veriyorlar? Beş kişilik çetelere veriyorlar. 21 yılda gasp ettikleri 418 milyar doları son kuruşuna kadar alıp bu millete vereceğim.

“TANRI SEVGİSİ İÇİN HAKLI YİYENLERE OY VERMEYİN”

En büyük günah köle yemektir. Allah aşkına kul yiyenlere oy vermeyin. Günahlara ortak olmayın. İnançlarımızı istismar edenlere değil, herkesin inancına saygı göstermek her birimizin görevidir. Birbirimizin Allah ile kulun arasına girmesine izin vermeyeceğiz. Ayrıca fedakar kardeşlerime de sesleniyorum: İnancınızı istismar edenlere, inancınız üzerinden siyaset yapanlara asla prestij vermeyin. Onlardan uzak dur. Ama insan istediği yerde dinini yaşasın. Kafamda her inançtan insana yer var.

“Kurban BAYRAMI’NDAN BANKAYA GELDİĞİNDE 15 BİN LİRA’NIZ HAZIR OLACAKTIR”

Emekliler 2015’ten beri Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere maaş ikramiyesi verin dedim. En azından asgari ücret olması gerektiğini söylediler. Parayı nereden bulacaksın dediler. Sözüm sözdür. Kemal Bey’in sözü… Kurban Bayramı’ndan sonra bankaya gittiğinizde 15 bin liranız orada hazır olacak.

“NE EZEN, MAZMULAN İNSAN ADALET DÜZENİ DEĞİL”

Afyon ekilmesin diye baskı kurdunu biliyorsunuz değil mi? Ecevit’in bu konuda neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz değil mi? Biz de öyleyiz… Ne zalim, ne mazlum insanca adil bir düzen değildir…

“SİNAN ATEŞ’İN HAKLARINI VE HUKUKUNU SAVUNACAĞIM, KİMSEYİ DAHA FIRSAT ETMEYECEĞİM”

Sinan Ateş ile ilgili bir afiş az önce açıldı. Sinan Ateş’in hakkını ve hukukunu savunacağım, kimse merak etmesin. Ankara’nın göbeğinde ateş edeceksin, adam öldüreceksin. Dosya gizlidir. neden gizli kardeşim Onu dürüst, ahlaklı, vatansever, milliyetçi olduğu için vuracaksınız. Kemal Bey de seyredecek. İzlemeyeceğim, failleri bulacağım. Hepsini mahkemeye vereceğim.

“KEMAL EFENDE GÜVENEBİLİRSİNİZ. SINIRLARIMIZ ŞİFRELİ OLMAYACAK”

Sınırlarımız geçiş hanına döndü. 3 milyon 600 bin Suriyeli. Ne yapacağız? Kemal Bey’e güveneceksin. Sınırlarımız geçiş hanı olmayacak. Buraya kadar geldin, yerleştin. O kadar değil. En geç iki yıl içinde ülkesine göndereceğiz. Biz ırkçı değiliz. Onlar bizim komşularımız sağolsun ama yeter kardeşim. O çalışacaksa önce çocuğumuz çalışacak. Önce kendi çocuklarımız için çalışacağız.

“TÜRKİYE’Yİ GELİŞTİRECEĞİZ. BEN BUNU MERAK ETMEYİN. ÇÜNKÜ BEN İNSAN HAKLARINI YEMEYEM, BESLENEMEM”

Gerçekten de her şey çok güzel olacak ve Kemal Bey sözünden asla dönmeyecek. Bu ülkeye baharı biz getireceğiz, beraber getireceğiz. Türkiye’yi kalkındıracağız. Endişelenme. Çünkü ben kulların hakkını yemem ve onlara yedirmem.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Hisarbeyli Escort
Güven Escort
Elmalı Escort
Çamçeşme Escort
Ovayenice Escort
Göktürk Escort
Akşemsettin Escort
Karabeyli Escort
Karadolap Escort
Mimar Hayrettin Escort
Havaalanı Escort
Fatih Escort
Hamidiye Escort
Sarıdemir Escort
Adnan Menderes Escort
Çiftalan Escort
Osmangazi Escort
Balibey Escort
Turgut Reis Escort
Bağlarbaşı Escort
Uğur Mumcu Escort
Akbaba Escort
Dudullu Osb Escort
Cevizlik Escort
Mescit Escort
Gaziosmanpaşa Escort
Bostancı Escort
Gayrettepe Escort
Beykoz Escort
Yedikule Escort
Eyüp Sultan Escort
Gürsel Escort
Dereseki Escort
Kordonboyu Escort
Küçük Çamlıca Escort
Kazım Karabekir Escort
Sahrayıcedit Escort
Yavuz Sultan Selim Escort
Atatürk Escort
Yenişehir Escort
Duatepe Escort
Cumhuriyet Escort
Kılıçlı Escort
Harbiye Escort