Ekonomi

Borsa rekora koşuyor

BIST 100 endeksi, evvelki kapanışa nazaran 4,06 puan artarken, toplam süreç hacmi 133,7 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,79 paha kaybederken, holding endeksi yüzde 0,47 kıymet kazandı.

Sektör endeksleri ortasında en fazla kazandıran yüzde 9,10 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 2,3 ile kimya, petrol, plastik oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Siyaseti Şurası, siyaset faizinin yüzde 10,50’den yüzde 9’a indirilmesine karar verdi.

Banka açıklamasında, ”Kurul, mevcut siyaset faizinin global talebe ait artan riskleri dikkate alarak kâfi seviyede olduğunu kıymetlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir” sözlerine yer verildi.

Analistler, global hisse piyasalarında ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarındaki faiz artırım suratının yavaşlatılmasına ait güçlü sinyallerle müspet bir seyir izlendiğini belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in aralık toplantısında 50 baz puan faiz artışına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, 75 baz puan faiz artırım ihtimali oldukça zayıflamış görünüyor.

Yarın tatil nedeniyle ABD’de piyasaların kapalı olmaya devam edeceğini tabir eden analistler, yurt içinde TCMB’nin Finansal İstikrar Raporu ile Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in de açıklaması beklenen kredi notu değerlendirme raporunun piyasaların odağında bulunacağını aktardı.

Yarın veri gündeminde yurt dışında Japonya’da enflasyon ve Almanya’da büyümenin öne çıkacağını lisana getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.900 ve 4.950 düzeylerinin direnç, 4.800 ve 4.750 puanın takviye pozisyonunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu