Ekonomi

Mart Ayı Yarı İletken Satışları Mevsimsel Eğilimleri Aştı – Citi

Citi’nin yakın zamanda yaptığı bir analize göre, yarı iletken satışları Mart ayında hem tipik mevsimsel eğilimleri hem de analistlerin tahminlerini aşarak önemli bir artış yaşadı.

Yarı İletken Endüstrisi Birliği’nin raporuna göre Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde yarı iletken satışları 50,8 milyar dolara ulaşarak bir önceki aya kıyasla %16,4 gibi önemli bir artış gösterdi. Bu miktar Citi tarafından yapılan 50.1 milyar dolarlık öngörüyü aşmış ve bir önceki aya kıyasla %12.0’lık bir artış sağlayarak olağan mevsimsel artışa ters düşmüştür.

Satışlardaki şaşırtıcı artış, özellikle analog ve mikrodenetleyici segmentlerinde görülen güçle birlikte, çeşitli yarı iletken ürün türlerindeki güçlü satışlara bağlandı. Analog ve mikrodenetleyici yarı iletkenlerin satışları bir önceki aya göre %50 gibi istisnai bir artış göstererek mevsimsel eğilimlere bağlı olarak tipik olarak beklenen %20’lik artışı büyük ölçüde aştı.

Citi tarafından yapılan analiz, analog yarı iletkenler konusunda uzmanlaşmış şirketlerden alınan son bilgilerle birlikte bu verilerin, 2024 yılının ikinci yarısında analog yarı iletken stoklarının yeniden stoklanması olasılığını ortaya koyduğunu belirtiyor. Sonuç olarak analistler yarı iletken endüstrisi için olumlu bir gelecek öngörüyor.

Genel olarak iyimser tahminlere rağmen Citi, 2024 yılı için yarı iletken satışlarında bir önceki yıla kıyasla %11’lik bir büyüme öngörüyor. Citi’nin sektörde tercih ettiği şirket Micron Technology (MU), ancak Satın Al derecesine sahip diğer şirketler arasında Advanced Micro Devices (AMD (NASDAQ:AMD)), Broadcom Inc. (AVGO), Analog Devices Inc. (ADI), Microchip Technology Inc. (MCHP) ve onsemi (ON) yer alıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

erbaaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu